Ako ste se ikada susreli sa infekcijama odnosno upalom uha, znate koliko neugodnosti ona stvara. Ovo je stanje toliko bolno da može izazvati i vrtoglavicu.

Upala uha može se izliječiti na nekoliko načina, a potpuna prirodna rješenja su uvijek najbolja. Sve što je potrebno za ublažavanje boli već je u vašoj kući.

Šta uzrokuje ovo stanje?

Akutni otitis je najčešći uzrok pojave upale ušiju. Ovo stanje češće pogađa djecu i javlja se kada je začepljena Eustahijeva cijev, a tu opstrukciju uzrokuje nakupljanje tekućine u ušnoj šupljini, što rezultira onda upalom i infekcijom srednjeg uha. Ostali uzroci ove vrste boli uključuju, između ostalog, višak ušnog voska, zubobolju, infekcije sinusa ili grla, kao i ozljede zbog promjene tlaka.

Iako liječnici u tim slučajevima često propisuju antibiotike, ako ih uzimate često oni mogu naškoditi vašem tijelu i stvoriti otpornost, zbog čega je prirodno rješenje uvijek bolja opcija.

Toplo hladne obloge

Promjena temperature može značajno ublažiti vašu bol. Zamijenite vruće i hladno naizmjenično u roku od 10 minuta. Ova se metoda može primijeniti i na djecu i na odrasle.

Maslinovo ulje

Ovo je ulje potpuno prirodni lijek koji se koristi već desetljećima. Njegova tekstura pomaže smanjiti bol uzrokovanu nakupljanjem voska, jer izravno nanošenje omekšava i na kraju eliminira višak voska u uhu.

Američka akademija za pedijatriju naglašava da stavljanje nekoliko toplih kapi maslinovog ulja u uho ima protuupalni učinak koji ujedno smanjuje bol.

Masaža

Lagana masaža sprječava daljnji razvoj boli i upale. Lagano pritisnite za početak masiranja iza uha, nastavljajući prema vratu. Ova metoda pomaže u slučajevima kada je velika količina tekućine u uhu.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo