Novo

BOLE IH BRIGA! ONI SU VEĆI PARADAJZ TURISTI OD SRBA! Vade sendviče na plaži, razblažuju sok, a OTMENA SU NACIJA (FOTO)

Kako je počela letnja sezona u Srbiji traje rasprava o paradjz turistima, brojnim stranim državljnaima je po obavezno pakovanje hrane pre puta a jedini cilj im je uživanje u odmoru i dobra zabava. Paradajzu od skoro i pašteta turisti predmet su brojnih raspraca pred svaku letnju sezonu. Dok jedni misle da na more ne treba da idu bez punog novčanika, drugi se ne ustručavaju da krenu na more i da sa sobom ponesem brojne namirnice, ako je još verovati, statistici, Danci se uopšte ne uzbuđuju po ovom pitanju i verovatno bi se čudili kada bi videli srpsku polemiku.

Jedna žena iz Beograda je podelila svoje utiske na društvenim mrežama nakon nekoliko nedelja provedenih tamo, Danci kad krenu na put obavezno imaju već pripremljn i spremljen ranac u kojem j euvek spakovano jedno staro ćebe, plastične čaše, viljuške kašike i nožive. “Ono što samo dodaju jeste hrana koju spreme kada krenu na vikend ili odmor. Povrće, voće, štiklirano! Voda i obavezno sok na razblaživanje za decu, štiklirano! Pivo, štiklirano! Sendviči, štiklirano! I svi tako, oni jednostavno obožavaju, kao što su naši nekada u staroj Jugoslaviji, da rašire na travi ćebe, izvade sve što su spremili da jedu i da jednostavno uživaju, neopterećeni ko šta radi i kako se ko zabavlja.

Oni su jednostavno posvećeni samo sebi i veoma je važno da to vreme posvete porodici, deci, supružnicima… Da se kupaju, igraju zajedno, pričaju i smeju se… Nisu opterećeni restoranima, skupim obrocima, koktelima… Bitno im je da uživaju. Volim da se našalim da su veći paradajz turisti od Srba, a opet najsrećniji su narod” rekla je ona na samom kraju.