Zanimljivosti

BIZARNO!-“Ništa ukusnije nisam probala”: Majka posle porođaja uz burito i čili POJELA svoju POSTELJICU: EVO KOJI JE RAZLOG!

Postalo je sasvim normalno da surfamo po društvenim mrežama i saznamo novosti, saznamo i masu drugih stvari koje nam trebaju i uopšte ne trebaju u životu.

Takođe možemo pročitati za kojekakve bizarne postupke i radnje pa se čuditi, zgražavati ili pitati kako neko to može uraditi.

A mogu se vidjeti i razni trendovi koje neko pokrene, postanu popularni i prihvaćeni a da nemaju nikakvu naučnu ustanovljenost.

Jedan od tih čudnih trendova kaže da žene nakon poroda treba da pojedu svoju posteljicu kako bi njihov organizam što prije došao u normalno stanje i kako bi se u tijelu podstakla i ubrzala laktacija. Za te tvrdnje ne postoje apsolutno nikakve medicinske postavke ali su mnoge žene to prihvatile kao i brojne holividske zvijezde poput Kim Kardašijan i Dženueri Džons.

Britanka Ketrin Hil je izazvala pravu buru na društvenim mrežama kada je objavila da je nakon svog prvog poroda prije šest godina pojela svoju posteljicu a sada poslije drugog, je otišla i dalje pa je od posteljice napravila burito i pojela odmah poslije porođaja. Još je dodala kako je njena posteljica sa čilijem bila jako ukusna i da je poslije prvog poroda bila uvjerena da joj je pomoglo u stvaranju mlijeka pa je sigurna da će to biti i sa drugom posteljicom i da će se brže i oporaviti i izbjeći postporođajnu depresiju.

Objava je pokrenula buru komentara, mahom negativnih, neki su joj uputili i pogrdne riječi ali je bilo i nekih koji su to podržali .