Predrad Marković u svojoj je karijeri bio nosilac mnogih javnih funkcija. Svima je poznat i u bilo koje doba prepoznatljiv po svom autentičnom imidžu i izuzetno raznolikim interesovanjima, ali mnogo je više iza Markovića nego interesantan izgled i interesi.

Jedno je vrijeme bio narodni poslanik, ali se iz određenih razloga 2013. povukao iz politike, ali samo na određeno vrijeme. 2017. se vratio u javni život Srbije – ali i to je bilo samo na kratak period.

Sredinom te godine je u javnost iznio svoje namjere za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije. Mnogi su ga podržali u tome a omladina Srbije ga je tad upoznala kao nosioca izborne liste za POKS.

Predrag je pored toga bio i jedan od osnivača G17+ te je nakon nekog vremena proglašen i za počasnog predsjednika te organizacije.

U jednom trenutku je postao i predsjednik Narodne skupštine Srbije – te je na tok funkciji ostao pune tri godine, od 2004. do 2007. godine. Prije toga je nekoliko mjeseci bio i vršilac dužnosti na mjestu Predsjednika Srbije.

Gledajući kroz njegovu karijeru, nalazimo da je bio i ministar kulture, informisanja i informacionog društva u tadašnjoj rekonstruisanoj vladi Mirka Cvetkovića (2011. godina). Onda je došao do pozicije narodnog poslanika i tu ostao sve do 2013. godine, kad se povukao iz politike. Tad je najavio da će se vratiti i da je sve to na određeno vrijeme, iako se nije znalo koliko ga dugo neće biti.

Međutim, gdje god da se Marković pojavi, oči javnosti su uprte u njegovu suprugu Vesnu – 36 godina mlađu.

Mlada Vesna očarava pojavom, a na njenim profilima na društvenim mrežama se vidi očigledna ljubav između nje i Markovića.