Držite ključeve u foliji

Razvojem tehnologije naši automobili postaju osjetljiviji na krađu. Danas postoje dostupni uređaji koji preuzimaju signale i kriminalci su naširoko koristi za krađu automobila bez upotrebe  ključa.  Lopovi lako mogu presresti signal, a vlasnik automobila neće ni primjetiti dok ne izađe napolje. Prema riječima stručnjaka, kako bi zaštitili svoje ključeve od “hakovanja” treba ih čuvati u aluminijskoj foliji kako bi blokirali signale.

Označite stakla

Sve su češći primjeri da vlasnii stave identifikacijski broj na stakla svog automobila. Tako će dodatno smanjiti mogućnost krađe, jer bi tata lopovi morali mjenjati stakla, što im predstavlja dodatan trošak.

Baby monitor

Instalirajte Baby monitor koji će vam omogućiti da vidite šta se dešava unutar vašeg auta.

Obratite pažnju gdje parkirate svoje auto

Automobili se najviše kradu na zabaćenim parkinzima, pumpama, mračnim ulicama. Izbjegavajte takva mjesta ako planirane vaše auto ostaviti parkirano na više sati.

Odvlačenje pažnje

Lopovi imaju razne metode kojima vam žele odvući pažnju i natjerati vas da se na trenutak udaljite od auta. Npr. stave cjedulju na prozor koja će vam odvući pažnju ili simuliraju kvar automobila na napuštenim cestama.