Gljivice ne izgledaju baš estetski lijepo, ali osim što ne izgledaju uopšte lijepo, mogu biti i ozbiljan zdravstveni problem.

Ako odlučite da ih se riješite, morate znati da će to biti jako dug i veoma skup proces, pa ako riješite uraditi to, pokušajte da to prirodno uradite.

Kokosovo ulje se smatra odličnim i veomakorisnim lijekom za gljivična svojstva gljivica na noktima i visok nivo masnih kiselina srednje jačine. Da biste postigli najbolje moguće rezultate, potrebno je da koristite djevičansko, hladno prešano organsko ulje i trebali biste izbjeći komercijalne.

Izrada postupka:

Na početku najprije detaljno operite stopalo. Nakon toga uzmite ogromnu količinu kokosovog ulja i nanesite ga na nokte i okolnu kožu. Ponovite ovaj postupak najmanje tri puta u toku dana. Druga dobra stvar kod liječenja ovog nezgodnog problema je jedna od najjednostavnijih stvari koje imamo u našoj kuhinji, a to je, dame i gospodo – jogurt.

Ovaj postupak je vrlo jednostavan, jer sve što trebate učiniti je umočiti noge u svjež jogurt. Nakon što su vam stopala suva, operite ih dobrooo hladnom vodom.

Još jedan dobar sastojak za ovaj problem je soda bikarbona, koja se smatra izuzetno korisnom u liječenju ovog problema s nogama.

Zbrkajte sodu bikarbonu sa hladnom vodom u omjeru 1 : 3 i potom to nanesite na prste. Držite nekoliko minuta. Soda bikarbona je hemijsko jedinjenje formule NaHCO3. To je bijela čvrsta supstanca koja se kristalizira, ali se u većini slučajeva pojavljuje kao istanjeni prah. Ukus je slan, a u prirodi gradi mineralni nahholit. Može se naći najčešće u mineralnim izvorima.

Preporučujemo