Zanimljivosti

BILI SU TADA NAJVEĆE ČUDO1997. godine: ONA je rodila sedmorke – Javnost je sažalijevala – ona preživljavala PAKAO – Evo kako oni danas izgledaju i čime se bave! (FOTO, VIDEO)

Bobi i Keni Mekgor su silno željeli djecu ali nekako godinama nije uspijevalo da žena ostane u drugom stanju. Onda su se odlučili a pokušaju sa tretmanom vještačke oplodnje, mada je to bilo za suprugu prilično zahtjevno zbog silnih hormona koje je primala .

Ali želja za potomstvom je bila jača od tih poteškoća, a ljekari su odlučili da odmah ubrizgaju sedam embriona,kako bi bili sigurni da će se bar jedan oploditi. A ovaj put se svih sedam primilo i oplodilo. Ljekar koji ih je pratio je predložio je da unište nekoliko embriona kako bi se ostali plodovi bolje razvijali, ali budući roditelji su odlučili da svim embrionima daju šansu za život.

Keni je 1997. godine donijela na svijet svih sedmoro djece, tri djevojčice i četiri dječaka. Sve bebe su po rođenju imale težinu oko 1,5 kilograma, a kod dvije bebe su ljekari pri prvom pregledu konstatovali cerebralnu paralizu.

Mnogobrojna porodica je postala prava senzacija, pisalo se i pričalo o njima a onda se postavilo i praktično pitanje – kako obezbijediti sve što treba za brojnu porodicu. Onda su se ljudi dobrog srca organizovali i nabavljene su pelene, odjeća i niz drugih bebi stvari a kupljeno je i jedno kombi vozilo jer običan auto nije mogao pomoći ovoj porodici.

Nakon što su postigle određenu starost, bebe sa cerebralnom paralizom su uspješno operisane i normalno su prohodale.

23 godine kasnije-majka ponosno predstavlja svoju djecu:

”Natali je postala učiteljica, Brendon je vojnik, Kelsi je krenula u muzičke vode, Keni želi postati inženjer građevine, Aleksis malo kasni sa studiranjem jer je rođena sa cerebralnom paralizom ali će biti učiteljica, i Nejtanje rođen sa cerebralnom paralizom a danas studira računarstvo i inženjering, a isto to studira i njegov brat Džoel“

Ljudi  koji prate ovu porodicu imaju podijeljena mišljenja. Dok je jedni hvale i zovu “super mamom” drugi pak je sažalijevaju jer tvrde da od 1997. godine živi pravi istinski pakao sa sedmero djece, te da nema sekundu slobodnog vremena za sebe.