Zanimljivosti

Bila je teška je k’o kuća: Imala je 200 kg i svaki dan je mela po kutiju krofni. Rekli su joj da će umrijeti sa 35 – Uspjela je smršati, ali sada prolazi PAKAO

Hana Kestldin (31) porijeklom iz  Velike Britanije je saznala veoma crne vijesti kada je otišla kod doktora, obzirom da je imala 164 kilograma, i jedva je disala. Stručnjaci su joj tada rekli da neće dočekati svoj 35. rođendan.

Zbog svega toga, ona je odlučila da smrša, što je i uspjela. Nakon mukotrpne i dugotrajne borbe ona je uspjela da izgubi 63 kilograma, te je postala faktički nova žena.

Kilograme je uspjela da izgubi uz pomoću striktne dijete i uz pomoću stalnog vježbanja, ali gubitak kilograma joj je sada donio nove probleme, jer sada Hana ima problem viška kože, a naborana koža joj se često zna i inficirati, što dovodi do veoma neugodnog mirisa, a u vezi toga.

“Ja sam sretna jer sam sada zdravija nego što sam prije bila, ali zato sada moram nositi dva para pantalona svakodnevno, tj. pantalone i ispod steznik. VJerujte mi, to je toliko neprijatno. Kada god mi je vruće, počnem osjetiti neugodan miris od infekcija koje mi se stvore zbog viška kože koji imam na stomaku. Kada se pogledam u ogledalu, gadi mi se ono što vidim. Svjesna sam da moram pod nož jer ovo mora nestati.”

Ova majka jedne djevojčice kaže kako je krenula sa skupljanjem novca za svoju operaciju zatezanja kože, a naglasila je da joj je za to potrebno nešto malo više od 12.000 eura. Inače, ona je ispričala kako je ranije znala da za samo par minuta pojede čitavu kutiju krofni potpuno sama, te da je u potpunosti izbjegavala voće i povrće. Priznala je kako joj je u startu bilo nevjerovatno teško to odvikavanje i redovni trening, ali da je bila svjesna da to mora da uradi.