Savjeti

Bez ribanja i muke: Očistite šerpu najlakšim trikom: Internet je oduševljen ovom cakom: Jednostavno je!

Svaka se domaćica sigurno barem jednom u svojoj karijeri susreča sa problemom uklanjanja masnoće i zagorjelih ostataka hrane sa šerpe kada ona – dakle zagori.

Ovaj se problem jako teško rješava, ali postoji jedna specifična metoda koju ćemo vam danas demonstrirati, i koja u mnogome olakšava ovaj posao. Stručnjaci tvrde da je rješenje u jednom sasvim jednostavnom sastojku, a koji je svima poznat kao vinski prašak za pecivo. On, naime, predstavlja idealno rješenje za problem zagorjele tave ili šerpe, a čitav proces čišćenja je nevjerovatno jednostavan.

Sve što morate da uradite je da naspete na dno posude vinski prašak za pecivo, a potom da dodate vrelu vodu i ostavite da to lijepo stoji nekih sat vremena. Nakon što je proteklo 60 minuta površinu šerpe ili tave treba dobro izribati sa onim grubim dijelom spužve koja se koristi za pranje posuđa. TO je sve što morate da uradite kako bi vaša šerpa ili tava bila ponovo sjajna i da šljašti kako je šljaštala kada ste je prvi put ugledali.

Ukoliko se ipak radi o debljim i tvrdokornijim naslagama, ponovite ovaj postupak više puta kako bi se sve naslage mogle otkloniti. VInski prašak za pecivo se najčešće koristi za pravljenje nekih poslastica i može se lako pronaći u svim marketima.

Sada kada znate ovaj trik, vaš život je dosta lakši i više ne morate plakati za zagorjelim posuđem. Garantovano se ovo dešava svim domaćicama, od onih iskusnih do onih neukih koje su tek početnice u kuhiniji. Ni slučajno nemojte da bacate svoje šerpe i tave u slučaju da vam zagore, jer je to samo dodatni trošak. Ovako ćete, ne samo uštediti, već ćete sebi olakšati život kod čišćenja.