Savjeti

Bez ribanja i muke: Očistite šerpu najlakšim trikom: Internet je oduševljen ovom cakom: Jednostavno je!

Sigurni smo da se svaka domaćica barem jednom u svojoj karijeri susrela sa velikim problemom uklanjanja masnoće i zagorjelih ostataka hrane sa svoje šerpe kada ona – zagori.

Taj se pomenuti problema generalno rješava dosta teška, koji se dešava ama baš svim domaćicama, kako onim iskusnim veterankama, tako i onim neukim amaterkama koje su tek krenule sa karijerom.

Ali postoji jedna konkretna metoda koju smo za vas pripremili danas, a koja dosta olakšava ovaj posao. Eksperti smatraju da je rješenje u jednom jako jednostavnom sastojku za koji sigurno svi znaju – vinski prašak za pecivo. On je savršeno rješenje za problem zagorjele šerpe ili tave, a cijeli proces njenog čišćenja je tako jednostavan da nećete moći da povjerujete.

Sve što je potrebno učiniti je nasuti na dno vaše šerpe malo ovog praška i onda na to dodati vrelu vodu i ostaviti da to sve stoji nekih 60 minuta. Potom probajte površinu izribati sa onim grubim dijelom vaše spužve koju inače koristite za pranje suđa. To je to. Vaša šerpa ili tava ponovo će da sija, i šljaštat će onako isto kao što je šljaštala kada ste je prvi put ugledali i zaljubili se u nju.

Ako je ipak riječ o tvdokornijem odnosno debljem sloju masnoće, samo treba ponoviti postupak više puta dok sve ne bude potpuno čisto. Ovaj se prašak inače upotrebljava za pravljenje poslastica, pa ga nije teško naći u svakom supermarketu.

Da li vam je ovo pomoglo? Nadamo se da jeste, jer sve domaćice koje su ga probale skičale su od sreće i kuhale čitav dan.