Nedavno se dogodio neobičan medicinski slučaj u Pakistanu, koji je izazvao veliku pažnju. Roditelji desetomesečne bebe zabrinuli su se zbog simptoma nelagodnosti u predelu stomaka njihove ćerke. Na početku su lekari pretpostavljali da se radi o tumoru u njenom stomaku. Međutim, tokom operacije, medicinski tim je otkrio nešto potpuno neočekivano – fetus koji je bio nerazvijen u stomaku ove bebe.

Ovaj retki i neobičan medicinski fenomen poznat je kao “fetus unutar fetusa” i izazvao je zbunjenost i fascinaciju medicinskih stručnjaka.

Prethodno su lekari, nakon ultrazvuka, utvrdili da beba pati od ascitesa, stanja koje uzrokuje nakupljanje viška tečnosti u abdomenu.Hirurzi su morali da izvrše operaciju kako bi uklonili tumor iz stomaka devojčice. Tokom ovog zahvata, otkriven je nerazvijen fetus unutar njenog stomaka, što je bio šokantan pronalazak. Otac devojčice je potvrdio da je njihova ćerka imala uporne bolove u stomaku od samog rođenja, ali nisu znali šta ih uzrokuje, iako su isprobali različite lekove.Sindrom “blizanca koji nestaje” izuzetno je redak i pogađa samo jedno od milion novorođenčadi. Ovaj fenomen se naziva “fetus-in-fetus”, gde se jedan blizanac razvija unutar tela drugog.

Ovaj složen i retko viđen slučaj je proučen kako bi se bolje razumeo proces razvoja fetusa unutar majčinog tela i fetusa u želucu.Hirurzi su bili uspešni u završetku operacije i beba je sada u stabilnom stanju, a medicinski tim je zahvalio na “božanskoj intervenciji” koja je pomogla u njihovom uspehu.Iako je operacija bila uspešna, “fetus unutar fetusa” ostaje neobična i misteriozna pojava u medicinskom svetu, te predstavlja izazov za naučnike i lekare u razumevanju razvoja ljudskog organizma.