I danas smo svjedoci da s vremena na vrijeme negdje u našoj regiji može doći do međunarodnih rasprava i svađa oko nekih najvažnijih pitanja, a to je sigurno tema nacionalnosti, koja je u ovoj regiji još uvijek aktualna.

Naravno, razlozi za to su stalne svađe i nacionalne uvrede s jedne ili druge strane. Slična se stvar dogodila i ovaj put, ali sada je intenzitet još veći i jači. Naime, do sada smo navikli uvijek viđati starije ljude, odrasle, ljude koji izazivaju drugu stranu na nacionalistički način – ali nikada djecu, eh, ovu ćete priču slušati odmah ispod današnjeg teksta.

Naime, danas se na društvenim mrežama pojavio kratki video snimak mladih splitskih nogometaša nakon pobjede nad vršnjacima iz Srbije kako ponosno uzvikuju “Za dom spremni”

I ovdje nisu toliko djeca kriva. Ta djeca vjerovatno ni ne znaju šta zavijaju i koliko krvi se prolilo iza tog ipak vrlo kratkog i jednostavnog pozdrava. Koliko je nevinih dječaka njihovih godina tragično završilo svoj život u ime tog pozdravlja.

Prije svega, roditelji, a potom i treneri te djece, krivi su, a ako je ovaj stariji čovjek na snimci njihov trener, koji bi u osnovi trebao biti prvenstveno odgajatelj tih dječaka, onda je to sve pogubnije, a još više depresivno i zastrašujuće.

Predsjednik kluba također je komentirao sve ovo, što je samo naljutilo njegovu javnost.

“Da nismo bili spremni za dom, ne bismo danas imali dom. Ponosan sam na ove momke, oni su uljepšali lice naših ljudi. Da su izgubili, bio bi to veliki gubitak, prije svega zbog ponosa, a potom i zbog njihove muškosti “, rekao je Nikola Muzinić.

Preporučujemo