Jenifer Barlov, 33-godišnja vojna veteranka iz Atlante, prošla je kroz nevjerojatnu životnu borbu nakon što je zarazila rijetku i smrtonosnu bakterijsku infekciju poznatu kao nekrotizirajući fasciitis, često nazvanu bakterijama koje “jedu” meso. Njena priča ističe važnost brze dijagnoze i liječenja ovog ozbiljnog stanja.

Nakon povratka s odmora na Bahamima, Barlov je osjetila ozbiljne simptome, uključujući oticanje i crvenilo desne noge, koja je postala tri puta veća od lijeve.

Unatoč njenim bolovima, prva dijagnoza u lokalnoj hitnoj službi bila je pogrešna – dijagnosticiran joj je uganuće, i poslana je kući s tabletama protiv bolova i štakama. Međutim, njeni simptomi nisu popustili, te je kasnije dijagnosticirana s nekrotizirajućim fasciitisom, što je ozbiljna i brzo se šireća infekcija.

Liječnici su brzo reagirali, ali Barlov je prošla kroz više od 30 operacija, uključujući amputaciju noge. Njeno stanje bilo je toliko ozbiljno da je prošla kroz medicinski induciranu komu koja je trajala 10 dana. Nekrotizirajući fasciitis uzrokuje streptokok skupine A bakterija, iako točan izvor infekcije nije bio jasan.

Simptomi ovog stanja uključuju brzo širenje crvenih, toplih područja na koži, vrućicu i jake bolove.

 

Rano liječenje je ključno za sprječavanje širenja infekcije. Barlovina borba obuhvatila je niz operacija i borbu protiv septičkog šoka. Nakon četiri mjeseca provedenih u bolnici, vratila se kući i sada prikuplja sredstva za protetičku nogu.Njen slučaj služi kao podsjetnik na ozbiljnost i hitnost liječenja bakterijskih infekcija poput nekrotizirajućeg fasciitisa te kako brza reakcija medicinskog osoblja može spašavati živote.Barlovina borba i snaga koju je pokazala tijekom svog oporavka iznimno su inspirirajuće, a njezina želja da se vrati normalnom životu i prikupljanje sredstava za protetičku nogu su primjer odlučnosti i volje za preživljavanjem.