83-godišnja baka Irena Hološi iz Kikinde napokon je otkrila krivca za prljavo ulje koje je prije gotovo desetljeće uprljalo fasadu njene kuće. Nakon godina nemirnih dana i neprospavanih noći, Irena je zahvaljujući kameri za videonadzor, koju je štedjela godinama s minimalnom mirovinom, identificirala počinitelja. Počinitelj je sedamdesetogodišnjak iz njene susjedstva.Nakon što je pregledana snimka s kamere, policija je uspjela identificirati osobu koju su sumnjali, ali nisu imali dovoljno dokaza za optužnicu. Snimka prikazuje kako počinitelj iz džepa vadi mješavinu ulja kojom je kasnije oštetio rolete, komarnike i vanjski dio kuće Irene Hološi. Slučaj je predan Osnovnom državnom odvjetništvu nakon daljnje istrage.

Irena, koja je profesionalna krojačica, nekada je bila bliska s obitelji Vandali, kojima je čak pomagala u prošlosti, uključujući izradu odjeće i vjenčanicu za svadbenu ceremoniju. Odnos između njih bio je prijateljski, a njen suprug, koji je bio slikar, dao im je savjete o renovaciji njihovog doma. Međutim, neobjašnjivo neprijateljsko vandaliziranje njene imovine ostavilo je Irene u emocionalnoj tjeskobi.Iako sada ima nadu da će pravda biti zadovoljena, strah od nepoznatih namjera drugih još uvijek je prisutan. Nasilje nad njenim domom i narušavanje njenog mira pružaju podsjetnik na važnost podrške i sigurnosti u zajednici.

Irena je često prijavljivala vandalizam policiji, ali bez prisutnih svjedoka, slučajevi su ostajali neriješeni. Ovaj slučaj svjedoči o važnosti podrške i solidarnosti kako bi se osigurala sigurnost svih članova zajednice.Ovaj slučaj ističe važnost videonadzora u zaštiti privatne imovine i otkrivanju počinitelja kriminalnih djela. Iako je počinitelj identificiran, završni epilog ovog slučaja još se očekuje, a Irena nada se da će konačno pronaći mir nakon dugogodišnjih muka.