Zanimljivosti

Baka Vladica (92) je Zadnja SRPKINJA u selu na Kosovu, o njoj brine ALBANAC, a njihova priča je rasplakala region (VIDEO)

Usamljenost je zasigurno najgora stvar koja se čovjeku može dogoditi, pogotovo kad ona ili ona stari. Zamislite da nemate obitelj, rodbinu, nikoga koga volite i cijenite ili nekoga za vas.

Ali što može biti gore od ove situacije? Zamislite da ste jedina osoba u selu koja je doslovno bankrotirala jer broj seljaka eksplodira.

Baka Vladica (92) je POSLEDNJA SRPKINJA u selu na Kosovu, o njoj ...

Danas vam pričamo priču o starici Srpkinje koja živi u malom selu na Kosovu.

Baka Vladica Dičić živi u selu Vagnes na Dalekom istoku Nezavisne Republike Kosovo, a usamljenost i izolacija između četiri zida za nju nije samo surova stvarnost, već svakodnevna stvar. Inače, oboje njezine djece sada živi i radi u Srbiji, i zato Vladica živi sama kod kuće i doslovno je nitko ne posjećuje. Svi su je zaboravili, susjedi su je ignorirali i činilo se da je starica mogla umrijeti u bilo kojem trenutku.

Ali na sreću sada su Albanija i Fadil Rama velikog srca. Dakle, Rama dolazi biskupovoj baki svaka dva ili tri dana i donosi mu hranu, hranu, sjedi i razgovara s njim, što mu definitivno uljepšava dan i popravlja raspoloženje.

U ovom selu baka Vladica (92) je POSLEDNJA SRPKINJA, a o njoj ...

Al Jazeera Balkans također je napisala članak na tu temu i pogledala kako je izgledao Fadil kada je posjetio svoju baku Vladicu, koja ga je jednog dana vidjela kao svoje treće dijete. Kad god dođe biskup, ne može sakriti suze.

VIdeo klip možete pogledati OVDJE