Samoća je nešto definitivno najgore što može da zadesi čovjeka, naročito kada dođe u duboku starost. Zamislite da nemate porodice, nemate rodbine, nikog koga volite i o kome bi se vi brinuli, ili taj neko za vas.

Ali, šta je gore od tog stanja? Zamislite da ste jedini u selu koje je bukvalno pred gašenjem, obzirom da se broj mještana eksponencijalno reducira iz dana u dan.

Danas vam donosimo priču o jednoj starici Srpkinji koja živi u jednom malom selu na Kosovu.

Baka Vladica (92) je POSLEDNJA SRPKINJA u selu na Kosovu, o njoj ...

Bakica Vladica Dičić živi u selu Vagneš, na samom istoku Nezavisne Republike Kosove i za nju je samoća i povučenost među četiri zida, ne samo surova realnost, već i svakodnevnica. Inače, njena oba sina trenutno žive i rade u Srbiji i Vladica zbog toga živi sama samcata u svojoj kući i bukvalno je niko ne posjećuje. Svi su zaboravili za nju, komšije je ignorišu i kao da im je svjedeno što starica može bukvalno svaki momenat da umre.

Ali, srećom tu je sada Fadil Rama, Albanac i čovjek velikog srca. Rama dolazi, naime, svaka dva ili tri dana kod bakice Vladice i donosi joj namirnice, jelo i sjedi i priča sa njom, što joj svakako uljepšava dan i popravlja raspoloženje.

U ovom selu baka Vladica (92) je POSLEDNJA SRPKINJA, a o njoj ...

Al Jazeera Balkans je snimila i prilog o ovome, gdje su lijepo prikazali kako izgleda jedan dan kada Fadil ode u posjetu baki Vladici, koja ga zbog svega toga smatra svojim trećim sinom. Svaki put kada on dođe, Vladica ne može da sakrije suze.

VIdeo klip možete pogledati OVDJE

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.