Savjeti

Bacite ih iz kuće odmah, donose vam nesreću: Ovih 7 stvari privlače nevolje u vaš dom!

Da bi privukli sreću, blagostanje, ljubav i monetarno blagostanje, ljudi postavljaju različite vrste amuleta i predmeta na različita mjesta u kući.

Međutim, postoje slučajevi kada određeni predmeti privlače negativnu i veoma lošu energiju u vaš dom. To može negativno utjecati na protok pozitivne energije u kući, tako da će se uvesti nemiri, svađe i nesreće u životu.

Ispod možete pročitati koji su to neki od predmeta za koje se vjeruje da ometaju ravnotežu i protok pozitivne energije u kući:

Pokloni koje nam je dao neko ko nas ne voli

Nerijetko postoji vjerovatnoća da je osoba koja nas iz nekog razloga ne voli, prisiljena da nam nešto da. Savjetuje se da takve stvari držite podalje od kuće. Također se suzdržite od zadržavanja stvari koje vam je dala osoba s kojom je vaš odnos oštro i traumatično završio. Takve predmete možete dati nekome drugom i riješiti se brige.

Makaze uvijek držite zatvorene

Mnogi čine grešku jer drže makaze otvorenima. Izbjegavajte to jer to privlači nesreće u vašem domu. Lagano zatvorite svoje makaze nakon što ste završili s njima. Osim toga, ako imate fotookvir na radnom mjestu, provjerite je li u dobrom stanju i da u njemu nema lomova ili pukotina. U slučaju da je okvir oštećen barem malo, bacite ga odmah i zamijenite ga novim.

Polomljeno posuđe

Događa se da ste razbili neke čaše, šoljice, tanjire i slične stvari u svom domu i da to ostane negdje tako i onda i zaboravite na to. Možda to ne znate, ali ovi slomljeni i pokvareni predmeti značajno privlače tugu i negativnost u kući.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.