Novo

BACAJTE SVE IZ FRIŽIDERA! Koronavirus SKRIVEN U OVOM MESU: Srbi ga MASOVNO JEDU! Novi talas širenja Covida-19

Kad je čitava ova kriza s pandemijom koronavirusa započela krajem prošle godine, niko nije mogao naslutiti da će sve poprimiti takve razmjere i da više neće postojati dio ovog svijeta koji se nije zarazio ovim virusom, a nažalost veliki dio stanovništva je i preminuo.

Sve je, kao što vrlo dobro znamo, počelo iz Kine, iz kineskog grada Wuhana, s pijace, a poslije toga počele su mnoge teorije o tome kako je sve zapravo počelo. Dakle, postojale su teorije da virus potiče od slijepih miševa koji se prodaju na pomenutoj pijaci u Wuhanu. Postoje i teorije da je nastao u laboratoriju nedaleko od ovog grada, ali istina je da je virus izazvao pravu kugu i da još uvijek nema načina da se s njim izbori.

Sada iz Kine stižu vrlo loše vijesti, a riječ je o činjenici da su vlasti u kineskom gradu Shenzhen objavile da je analizom utvrđena prisutnost koronavirusa na pilećim krilima koje su Kinezi uvezli iz Brazila. Slična se stvar dogodila odmah nakon toga u poznatom kineskom gradu Wuhanu, gdje je analizom utvrđeno da su škampi, koji su uvezeni iz Ekvadora, kontaminirani koronavirusom, a o toj su vijesti izvijestili i mnogi svjetski mediji.

Oba ova slučaja izazvala su očekivano veliki strah kod cijelog stanovništva da bi se na ovaj način mogao izazvati novi val širenja koronavirusa, a gradske vlasti Šengena apelirale su na građane da poduzmu potrebne mjere opreza kako bi spriječili da se novi val virusa širi kroz uvezenu hranu. Problem je što dosta država uvoze ove namirnice, ali nije poznato koliko je detaljna analiza ovih proizvoda u drugim zemljama. Od ranije je poznato da se na ovim područjima u ogromnoj mjeri uvoze stvari, a meso je jedno od glavnih namirnica na toj listi. Budite oprezni.