Balkan ne bi bio Balkan, a da se ne čuje svaki dan za priču koja će nas sve potpuno izvući iz naših cipela s njegovom vrlo neobičnom idejom. Dolazi do puno ljudi, a priča koja slijedi malo je originalnija, a mi doista sumnjamo da ste do sada čuli za nju.

Naime, ovo je priča o tome da je fotografija nadgrobnog spomenika postala slogan za klađenje, koji je sada vrlo privlačan u cijeloj regiji.

Baka Zorka bila je klesarica dok je još živjela i plaćala za njezin spomenik. Kako je ona bila rođena 1914. godine, majstor je na grobu napisao “1914. – 19 ..” i ostavio dvije figure da slijede kasnije, što je logično kada dođe trenutak kada se Zorka preseli na onaj drugi svijet, a zatim se lahko može napisati koje godine se to desilo.

Ali Baba Zorka je bila mudra i odlučila je “srušiti” lokalnog klesara. Ko određuje u kojoj godini će odapeti papke? Čekala je ona treći milenijum i umrla konačno 2003. godine. Zato je na spomeniku došlo do ispravljanja – precrtano je “19” i napisano je “2003.”. Ova priča, kako smo rekli u uvodu članka, postala je pravi slogan za klađenje.

Na Facebook stranici “Prosječni kladioničar” iznad ove zanimljive fotografije nalazi se komentar koji duhovno opisuje ovaj “preokret” – od asa u oba. Spremni, zar ne?

Ono što je još zanimljivije na njezinu spomeniku jest da je sve svoje prethodna 4 prezimena zapisala iz svojih 4 prethodna braka. Umrla je u 84. godini života i preživjela tri rata, a zdravlje joj je služilo gotovo do kraja života.

Izvor: Dobar Dan

Preporučujemo
Loading..