Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država se baš onako propisno obrukala na ovogodišnjem Mundobasketu, Svjetskom prvenstvu u košarci koje se održava u Kini.

Iako su najpoznatijoj i renomiranoj reprezentaciji u košarci nedostajale one najveće NBA zvijezde koje su iako pozvane jedna po jedna otkazivale nastup zbog klupskih obaveza, ipak je bila sačinjena od veoma dobro poznatih košarkaša te je kao takva bila svakako po mnogima prvi favort za zlato i pobjedu u finalu.

Ipak, po mnogima čak i očekivani poraz od Francuske u četvrtfinalu (s obzirom na lošu prikazanu igru) ih je doveo na kraju do toga da igraju ‘samo’ meč za 5. mjesto na prvenstvu, i to protiv Srbije koji su dan poslije (jučer) također izgubili.

Razmaženi američki navijači, kakvi i jesu, su odmah potom ušli na svoje Twitter i Facebook profile i napali reprezentativce svoje zemlje. Tom prilikom nisu nikako štedjeli ni reprezentaciju Srbije koja ih je pobijedila.

“Izgubili smo od jedne tamo Srbije u košarci. Da li oni uopšte imaju hranu da jedu?”, pisalo je na zvaničnoj stranici KFC-a.

“Moj tweet o Srbiji je došao nekako do Srbije ne znam ni ja kako. Dosta Srba me je odjednom označilo. Nisam uopšte znao ni da imaju oni tamo interneta u Srbiji”, piše dalje ista stranica.

“Izgubili smo od tamo neke zemlje koja ima isti broj stanovništva kao Indijana”, napisala je još jedna stranica, a dalji komentari su između ostalog: “Možemo li nekako možda poslati žensku fudbalsku reprezentaciju da igra sljedeći meč jer ovo je bruka?”, “Vratite ih odmah kući i natjerajte ih da preplivaju do kuće”

Jedan od onih koji je reagovao na ove prozivke je Myles Turner (koji je dobio nadimak “drvo” – pretpostavljate ne zbog neke dobre igre) koji je bijesno napisao:

“Niko sigurno nije više razočaran od nas igrača. Ali definitivno odbijam da uopšte tolerišem bilo kakav napad na našu ekipu, karakter, trud. J*be vam se što smo mi žrtvovali cijelo svoje ljeto, tijelo i sredsva kako bi poderali svoje zadnjice kada su svi ostali odbili jer im ipak ovo ništa nije plaćeno.” napisao je Turner.

Izvor: Sportsport.ba

Preporučujemo