Novo

Albanija će da bude SRAVNJENA SA ZEMLJOM: Američki stručnjaci otkrili šta ČEKA SRBIJU POSLIJE!

Poslednjih godina na planetu Zemlju uticale su mnoge stvari. Veliki zemljotresi, cunamiji, požari, ostaci ozona i loše vrijeme.

Stručnjaci širom svijeta već unaprijed računaju i predviđaju, prave moguće karte i kalendare i tako pokušavaju predvidjeti buduće katastrofe. Što se tiče Balkana, svjedoci smo zemljotresa različitog intenziteta koji su na ovom području sve češći.

Danas se ne bavimo ostatkom planete, ali fokusiramo se na dvije zemlje koje se nalaze na našem Balkanskom poluostrvu i koje, iskreno, nisu baš popularne. To su Albanija i Srbija. Inače, svi znamo da su Albaniju početkom godine pogodili snažni i vrlo razorni zemljotresi, koji su rezultirali velikim brojem ljudskih žrtava i još većom materijalnom štetom. Bilo je i mnogo povrijeđenih, neki sa lakšim povredama, a drugi sa ozbiljnijim povredama. I danas se u Tirani, glavnom gradu Albanije, popravlja šteta i popravljaju zgrade oštećene zemljotresom.

Svi ćemo se složiti da je čovjek glavni krivac u svemu tome. Uglavnom zbog užasne, očajne i prilično katastrofalne gradnje ovih zgrada koje su potpuno nepravilne. Prema nekim logikama, takve bi strukture trebale ostati stabilne tokom zemljotresa magnitude 3, ali u Tirani se urušavaju poput kula sa kartama. Prema svjetskim stručnjacima, Albanija je trenutno na 37. mjestu po pitanju budućih prijetnji.

Inače, ni Srbija nije daleko jer se slične stvari ovde mogu vrlo lako dogoditi, kažu stručnjaci. Inače, Srbija se nalazi na 40. mestu ove rang liste. Da li se bojite zemljotresa i jeste li ih lično doživjeli?