Zanimljivosti

Ako vam DETE RADI OVIH 5 STVARI to znači da je ono PRAVO ZLO, MONSTRUM: Roditelji, ne vredi – rešite ga se dok nije KASNO

Svako dijete ima tendenciju kršiti neka određena pravila koja je postavio njegov roditelj.

Oni testiraju svijet na svoj način i pokušavaju pronaći granice koje su teške za preći. Većina dječjih hirova i njihovih nestašluka zapravo je samo jedan prirodan proces učenja. Međutim, neka naizgled bezazlena dječja ponašanja mogu značiti i nešto mnogo ozbiljnije.

Postoji vjerovatnoća da će vaše dijete kada odraste postati sociopata i psihopata ako se ovako ponašaju kao djeca.

Obratite posebnu pozornost na sljedećih pet situacija:

1. Izbiranje hrane

Djeca su uvijek jako izbirljiva u hrani i odbijaju jesti određenu hranu, pretežno povrće i kuhanu hranu. To može biti jasan znak da vaše dijete ima nekih emocionalnih problema. Znanstvenici tvrde da je vrlo izbirljivoj djeci dvostruko veća vjerovatnoča da im se dijagnosticiraju tjeskoba i depresija, nego kada bi postojala djeca koja vole sve da jedu.

2. Osjetljivost na odjeću

Vaše se dijete može žaliti na peckanje ili svrbež kad nosi određen komad odjeće. Neke stvari mogu odbiti nositi, dok neke druge neće htjeti skinuti, čak i ako su poderane. S druge strane, djeca možda ne vode računa o vremenu vani i inzistiraju na tome da nose kapu po jakoj vrućini ili da skinu rukavice čim skinu cipele. Roditelji smatraju da su to njihovi zapravo samo njihovi hirovi, ali to je često istina, međutim ponekad je znak povećane tjeskobe.

3. Mobitele koriste češće nego inače

Općenito, djeca danas uživaju igrati igrice na telefonima ili računarima, ali oni mališani koji pate od tjeskobe provode daleko puno više vremena ispred zaslona od ostale djece. Znanstvenici tvrde da je ovisnost o tehnologiji jedan od znakova povećane tjeskobe i stresa te da se takva djeca vrlo vjerovatno nečega boje.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.