Historija nas je (valjda) naučila da su pionirke borbe za političku, socijalnu i ekonomsku ravnopravnosti bile Rosa Luxemburg i Clara Zetkin. Njih dvije su po horoskopu bile Ovan i Rak respektivno.

Moglo bi se reći da su u toj silnoj borbi za prava žena zvijezde također umiješale svoje prstiće s obzirom da je po astrologiju, Ovan rođeni vođa, dok je Rak simbol empatije.

I kao što je prije svih tih godina pomogao u borbi za ženska prava, tako horoskop danas vama može biti pomoćnik u traženju i kupovini poklona za 8. mart.

Uopšte nije slučajnost da 8. mart pada u mjesec Ribe, jer su Ribe uvijek najveći idealisti horoskopa i one se bore za žensku ravnopravnost u svijetu. Ribe su također i najveći zanesanjaci od svih znakova horoskopa, i obožavaju da im skidate zvijezde sa neba, potajno žele da se neka zvijezde nazove po njima, po svaku cijenu.

S druge strane, Rak uvijek na prvom mjesto stavlja svoju porodicu i svoje prijatelje. Za njih je najvažnije ono vrijeme koje provedu sa njima. Stoga je za ove osobe najbolji poklon uramljena porodična fotografija ili neka korpa za piknik koju može nositi kada idete svi zajedno na piknik.

Škorpija je daleko najintuitivniji znak zodijaka i uvijek će se prvo zapitati šta se krije iza poklona koji dobija. Nedajte se pokolebati i ni u kojem slučaju ih ne ostavljajte bez poklona za 8. mart jer će Škorpija to sigurno zapamtiti. Neki jak parfem sa orijentalim mirisima je idealan poklon za njih.

Ostatak teksta i sve što trebate znati za ostale znakove horoskopa pročitajte OVDJE

Koji horoskopski znak je vaša partnerica, majka, sestra, baka, profesorica?

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.