Zdravlje

AKO PRIPADATE NEKOJ OD OVIH KRVNIH GRUPA, OVA HRANA JE POGUBNA PO VAS: Evo šta ne smijete jesti, a šta je jako dobro!

Neki imaju problem s viškom, neki s nedostatkom kilograma, dok se drugi, zbog nagomilane masnoće i težine, suočavaju s raznim bolestima kardiovaskularnog tipa, depresijom, iskrivljenom kralježnicom, probavom i slično.

Kakvu hranu jedemo, tako ćemo i izgledati, pretjerano masna i jako začinjena hrana ne mogu nam donijeti definitivno ništa dobro, dok opet jako loš izbor hrane također može ugroziti vaše zdravlje. Hrana je naše gorivo. Zahvaljujući hrani koju svakodnevno jedemo, ovisi o to hoćemo li imati zdravu energiju ili obrnuto, biti ćemo bez snage i energije.

ISHRANA PREMA KRVNOJ GRUPI: LJUDI SA KRVNOM GRUPOM “A” BI TREBALI ...

Doktor Peter Dadamo objavio je nedavno knjigu na tu temu i podcrtao jedno jako zanimljivo pitanje – da li krvne grupe imaju ikakve veze s prehranom, te je u jednom trenutku izazvao oštru polemiku među kritičarima da nema znanstvene osnove. Međutim, on u svojoj knjizi objašnjava da je krvna grupa genetska elektrana koja ima vrlo važan utjecaj na imunitet, metabolizam i probavne procese te da samim time različitim krvnim grupama odgovaraju različiti tipovi hrane.

Iako s jedne strane imamo pozitivne primjere da je takav način prehrane dobar za određene krvne grupe, postoje ipak neke znanstvene studije koje su dokazale da krvne grupe nemaju neku posebnu povezanost s prehranom. Mišljenja su samim time podijeljena, čak i među vodećim svjetskim nutricionistima.

Krvna grupa nula ima svoje prednosti, ali i određene rizike koje ...

“Mada ne postoji jasna znanstvena osnova, osobno mislim da to ima smisla. Evo npr. za moju krvnu grupu A sve je prikladno. Bilo kako bilo, preporuke su o zdravim navikama i u tome nema ništa loše. Na kraju, svako od nas zna šta voli, pa konzumira takvu hranu. Ja preporučujem da nutricionist treba sastaviti jelovnik za nekoga ko želi promijeniti svoju prehranu, ali zašto ne usvojiti nešto iz ovih preporuka ako mu se sviđa” – tvrdi nutricionistica Ivana Nikolić Jovanović.

Ostatak teksta pročitajte na originalnom linku OVDJE

AKO PRIPADATE NEKOJ OD OVIH KRVNIH GRUPA, OVA HRANA JE POGUBNA PO VAS: Evo šta ne smete jesti, a šta je jako dobro!