Zanimljivosti

Ako na brisačima svoga auta UGLEDATE 50 evra, NE DIRAJTE IH! Palite auto, i BEŽITE glavom bez obzira..

Danas za vas imamo jednu vrlo neobičnu temu koja će vas garantovano zainteresovati jer iz nje možete puno naučiti.

Na Balkanu, ali i u čitavom svijetu, lopovi su bukvalno spremni na sve, kako bi vam ukrali bilo koju vrijednu stvar. Danas se to masovno proširilo, jer sve je veći broj mladih ljudi na drogama, a oni jednostavno moraju nekako zaraditi kako bi mogli uzimati za sebe narkotike.

Zbog toga su iz dana u dan sve mudriji jer se svaki dan nauči neki novi trik kojim će privući potencijalnu žrtvu u svoju mrežu. Danas vam prezentiramo jedan totalno novi trik, koji je balkanskoj javnosti prilično nepoznat bio do sada. Današnji proizvođači automobila osigurali su naravno svoje automobile zaštitom 1001, međutim lopovi uvijek pronalaze neki način da vam ukradu automobil.

Sigurni smo da ste ranije već gledali videe, kako se kradu džipovi koji imaju monstruoznu zaštitu, a lopov ih krade za svega nekoliko sekundi. To se sve fino vidi na nadzornim kamerama, a vaš automobil vrlo brzo završi na nekom tržištu, ili se rastavi i proda u auto dijelove. Ovaj današnji trik postao je popularan u Americi, a upotrebljava se obično ispred trgovačkih centara. Lopovi biraju automobil, te na brisačima ostavljaju 50 eura.

Tada dolazi žrtva, uglavnom s punim rukama stvari, stavlja te stvari u auto, sjeda u upaljeni automobil i kad pogleda, vidi da iza brisača nešto stoji. Kad vidi da je novčanica tu, u čovjeku izbija nagon pohlepe, izlazi da uzme novčanicu, a u tom momentu lopov sjeda u auto i kreće u nepoznatom pravcu.