Nije dopustio svom djetetu da promijeni svijet. Još ga čeka topla večera na stolu, čiste čarape uredno uvučene u stražnju ladicu njegova ormara, ali njegova je žena postala pomalo čudna: često se svađa zbog sitnica.

Muškarac objašnjava sebi ovaj fenomen: “Idem u teretanu kako bih se oporavio od njenog bespotrebnog zvocanja!” Dakle, žena je i dalje kriva za njegovu izolaciju od porodičnog života.

Internet je prepun savjeta za žene: “Kako izbaciti muža s njegove fotelje?”, “Kako ga natjerati da zarađuje?” i td. Naizgled smiješne situacije, kriju tihe tragedije mnogih porodica.

Muž gunđa i supruga je kriva!

“Kad sam rodila svoje prvo dijete, često bih se družila s drugim majkama u parkovima. Dok su se naša djeca veselo igrala, razgovarale smo. Rekla sam im jednom: moj se suprug povukao u garažu, danima je “čeprkao” auto dok nije obratio pažnju na mene i dijete.

Moji mudri prijatelji tada su mi rekli: “A šta ti očekuješ? Kako će se on to ponašati? Gledaš ga prezirno, ne paziš uopšte na sebe (to je bilo očito otkad sam bijela kao krpa, s kroničnom anemijom i pedeset kilograma) … kad si se posljednji put sredila i stavila rublje od čipke? Bilo ko bi pobjegao od tebe u garažu! ”

Postavljali su dijagnozu: muž se ne može nositi s ulogom oca, ali kriva je opet na kraju žena!

Nakon toga, savjetovali su mi da odmah kupim čipkasto donje rublje, da napravim tortu, da čekam muža sa papučama u rukama i sa širokim osmijehom na licu. A onda će, možda, Njegova Ekscelencija obratiti pažnju na svoju ženu i na svog sina.

Naravno, bila sam potpuno šokirana: prvo od prebacivanja čitave krivice na mene, i drugo, od onoga što sam čula od tih žena taj dan u parku.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.