Novo

AKO KORISTITE KAPI ZA NOS, OVO MORATE DA ZNATE! Profesor Milovanović upozorio na opasnu zavisnost: TRAJE GODINAMA! OBRATITE PAŽNJU…

Od kako nam je stiglo proljeće susrećemo se sa jako promjenljivim vremenom, i kako bi se narodski reklo sa zubatim suncem, pa tako u većini slučajeva omanemo kada je u pitanju izbor našeg stajlinga, i to nas na kraju dovede do toga da se većina nas prehladi, javljaju se razne virusne infekcije ali i alergije. Upravo zbog svega navedenog većina nas poseže za kapima ili sprejevima za nos koji će nam olaškati disanje.

Međutim, ljekari upozoravaju da to i nije baš najbolje rješenje i opcija, o čemu ćemo svakako pisati u nastavku. Kako smo već napisali, ljekari upozoravaju da trebamo da budemo oprezni sa korištenjem ovih preparata, a prema njihovim riječima kapi ili sprej za nos ne bi trebali da koristimo duže od sedam dana, jer u suprotnom možemo vrlo lako steći naviku, a nerijetko čak i zavisnost i to sa ozbiljnim posljedicama.

Čak i na uputstvima kapi ili spreja za nos piše da se isti koriste pet do sedam dana najviše, a mi vam u nastavku donosimo jednu jezivu priču, koju je jedna čitateljka Kurira odlučila da podijeli sa svima, a radi se o tome da je žena J.M. ispričala šta joj se desilo jer nije htjela da posluša savjete ljekara i farmaceuta. Svoju priču ona je započela tako što je napisala sljedeće: “Tokom jedne prehlade sam po savetu lekara uzela sprej za nos i antibiotik. Rečeno mi je koliko dugo šta smem da koristim. Ispila sam antibiotik po uputstvu, ali sam s kapima nastavila. Stalno sam imala osećaj da ne mogu da dišem. Sada ih koristim već dve i po godine. Kad nemam po jednu bočicu u autu, torbici, kancelariji, pored kreveta – hvata me panika…” Ostatak teksta pročitajte ovde.