Home Savjeti Ako izgorite na suncu, odmah namažite kožu ovime: Crvenilo će nestati istog...

Ako izgorite na suncu, odmah namažite kožu ovime: Crvenilo će nestati istog trena

1106
0

Vjerovatno ne postoji odrasla osoba koja nije izgorjela na suncu barem jednom u životu, odnosno zadobila opekotine od sunca. Uprkos brojnim upozorenjima, nekako kao da nas uvijek iznova sunce iznenadi svojim intenzitetom, pa pocrvenimo svake godine tokom prvih nekoliko dana na ljetovanju.

Svakako se može desiti i da zaspimo na plaži. Ovo bajno opuštanje nosi i posljedice. Ukoliko izgorite, sad vam u nastavku otkrivamo brzo rješenje za ovaj problem. Kako vam ljetovanje ne bi propalo, potrebno je znati sve male trikove kojim ćete riješiti probleme koji dolaze uz ljetne čarolije. U nastavku otkrijte kako ćete najbrže preboljeti opekotine od sunca.

Koliko se god štitili, može se svakom desiti da naprasno izgori na suncu. Mi ćemo vam sada oktiriti šta kao prvo trebate učiniti kada se desi tako nešto, odnosno kako biste mogli rashladiti adekvatno svoju kožu i tako ublažiti opekotine što prije. Ovaj recept donosi trenutno olakšanje, a koža će se brzo umiriti i time će prestati zatezati.

Za brzo rješenje trebate:

  • posudu
  • led
  • čistu pamučnu tkaninu
  • šoljicu mlijeka

Postupak:

Stavite led i mlijeko u posudu, a onda krpu potopite u ovu mješavinu. Nakon toga je procijedite i položite na opekotinu. Ove obloge biste trebali stavljati sve dok ne osjetite olakšanje. Poslije kožu možete namazati kremom ili hidratantnim losionom.

Recept je blagotvoran zato što bjelančevine u mlijeku koži pomažu pri regeneraciji, a led pruža olakšanje tako što se koža hladi.

Izvor: Zanimljivosti Balkan

Preporučujemo
Loading..