Evo jedne zanimljive teorije koja se odnosi na datum vašeg rođenja, na brojeve koji se pojavljuju i na značenje koje iz toga proizilazi.

Naš datum rođenja sadrži da u mjesecu, mjesec i godinu i oni su za nas samo brojevi i eventualno, definisanje horoskopskog znaka. Ali ti brojevi kažu i nešto više o nama. Mnoge su teorije i objašnjenja ali numerologija, kao nauka, daje jednostavna objašnjenja.

Brojevi poput 10, 22, 30, 11, 20. imaju posebno značenje ranijim i prošlim vremenima.
U numerologiji je datum rođenja ustvari zbir cifara svih datuma rođenja i to se može izračunati na jednostavan i direktan način:

Ako ste, recimo, rođeni 23.4. 1961. godine onda ćete sastaviti bilo koji broj koji je na taj datum vašeg rođenja veoma jednostavan, a to bi bilo 2 + 3 + 4 + 1 + 9 + 6 + 1 = 26 = 2 + 6= 8 što znači da je datum vašeg rođenja 8.

Ako eventualno uzmete datum rođenja i dobijete brojeve 11 i 22, nećete ga spustiti na jednocifrenu vrijednost, već ćete ih ostaviti onakvima kakvi jesu. Brojevi 11, 22, 33, 44, imaju posebno značenje i ne svode se na jednoscifrene, vjerovatno što predstavljaju duple brojeve, pa se vjeruje da imaju posebnu i jaču moć. Kažu da su ovi brojevi simboli sreće ali i različitih oblika i količina energija

Evo primjera: Ako je zbir brojeva u vašem datumu rođenja 11 ili 22 onda ste Vi vizionar ili učitelj, ili pak mirotvorac. Za broj 11 kažu da nastoji izbalansirati mušku i žensku energiju što će imati za posljedicu postizanje idealne i veoma prijatna ravnoteža, a kako bi se to postiglo, potrebna je snaga, to je integritet i nježnost i moć ovog broja dolazi iz velike intuicije.

Preporučujemo