Milijuni ili bijele tvrde tačke koje se mogu pojaviti po cijelom licu kreiraju se tako da keratin ostaje zarobljen ispod areala kože te stvara tako jednu malu cistu. Također, to mogu biti i obične nakupine masti i loja.

Morate odmah znati da ih ne smijete istisnuti, ni u kojem slučaju. Ove nakupine se nalaze previše duboko ispod vaše kože i na osjetljivim su dijelovima.

Ako i dalje ne želite ići liječniku, možete isprobati ovu metodu.

Trebate:

  • šećer
  • limun
  • maslinovo ulje

Primjena:

Nježno umasirajte ovu smjesu u kožu i ostavite da stoji 15 do 20 minuta. Zatim isperite toplom vodom i voila – trebalo bi da djeluje.

Naravno neće moći iz prve, a ovisno od osobe do osobe kod nekog će taj proces trajati duže i više dana, a kod nekoga će se povući preko noći.

Ovo je problem koji inače ima jako puno ljudi na svijetu, tako da ako i vi imate ovaj problem, nemojte da se sikirate. Rješivo je. Bitno je samo da ne budete nestrpljivi i da istiskujete te tačkice, kao što ni mladeže ili bradavice ne bi trebali da istiskujete, jer tako samo možete da pogoršta situaciju.

Ovo jeste prvenstveno estetski problem, tako da i u slučaju da ne možete da ih se riješiti i pokušavate kozmetikom da ih prekrijete također trebate biti oprezni kod odabira šminke, zbog raznih hemijskih sastava. Jer ipak, nikada ne znate kakvu reakciju možete da izazovete svojom nepažnjom.

Postoje i neke zanimljive vježbe za vid koje su utvrdili stručnjaci. Više o tome na ovom linku OVDJE

Preporučujemo