Novo

AKO IMATE 3 SIMPTOMA, PRETI VAM IZNENADNA SM*T! Doktorka koju znate iz HITNE SAOPŠTILA STRAŠNU STVAR!

Jako veliki broj ljudi u celom svetu svoje zdravlje je zanemarilu u velikoj meri, toliko da nikako se više ne vodi računa o zdravlju. Tako je sada doktorka Danijela Jevtić iz Hitne pomoći je ispričala u jednom jutarnjem programu koji je jao popularan danas a ona je ispričala o tome što je metabolički sindrom i također je upozorila da su dovoljna samo tri.

Također, ona je rkela kako je metabolički sindrom trenutku aktuelna tema a označava skup poremećaja u metabolizmu koji se zajedno javljaju i označavaju veliku opasnost za organizam kod ljudi. Oni zajednu olakšavaju nastanak kardivaskularnih oboljenja pa se smatra da da je dovoljno imati tri od pet da bi rizik od infarkta pa čak i naprasne srčane smrtio bio veliki.

Simptomi metaboličkog poremećaja su: Visok pritisak, vrednosti iznad 135 sa 80 Povećan obim struka, i kod žena i kod muškaraca Jutarnja vrednost glukoze u krvi veća od 6,1 Trigliceridi u krvi vrednosti većih od 1,7 Smanjen HDL holesterol. “Govorimo često i o visokoj frekvenci pritiska, to je kada stavite tri prsta u korijen palca i brojite otkucaje koje osećate. Pogoduje kardiovaskularnim bolestima, a tu su i prekidi u disanju kod gojaznih osoba”, rekla je doktorka.

Također, doktorka je upozorila i da struk nije jedini deo tela oji bi valjao meriti da bismo znali kakvo nam je zdravlje, i dodala je da i obim vrata koji je veliki postavlja podlogu za opasne bolesti krvnih sudova. Takođe je i odsustvo fizičke aktivnosti nazvala bolešću modernog doba, to više nije samo “činjenica” u našim životima već problem za sebe.