Stephanie Eckelkamp primijetila je da više nije gladna u 10 sati, kao što je osjećala prije nego što je za doručak pojela jednu bananu ili jednu jabuku.

Ova je žena odlučila u potpunosti promijeniti svoje navike i svako jutro pojesti 3 jaja za doručak.

Učinak koji je ostvarila je opisala u članku objavljenom u magazinu “Organic Life”

“Ujutro, u svoj toj žurbi i haosu, obično jedem samo po jednu bananu ili jabuku. Primijetila sam da me takav doručak opasno nervira i počinjem osjećati glad mnogo prije ručka. Stoga sam odlučila promijeniti svoje navike i dala sam sebi jedan zadatak – 7 dana pojest ću samo 3 jaja svako jutro” – započela je ona svoju priču.

Jaja su odabrana jer su bogata proteinima, sadrže velike količine vitamina D, E i B12 i bogata su mineralima, a ujedno su i jako jeftina u usporedbi s drugom zdravom hranom.

“Ja sam aktivna osoba, jedem prilično uravnoteženu hranu i otkrila sam da su 3 jaja svakog jutra idealan izvor proteina koji jutros nisam unijela u svoje tijelo do sada”, kaže Stephani, govoreći kako joj je uobičajeni način pripreme jaja brzo dosadio i odlučila se malo “začiniti” svoj doručak, sa nekim modifikacijama.

Tako je ona dodala kukuruz i grašak s jajima. Dan kasnije u smjesu je dodala avokado i korijander, a treći dan je kelj dodala uz jaja. Priznaje da to nije bila baš ukusna kombinacija, ali preživjela je na kraju. Shvatila je da ništa ne smije biti njezin izgovor za preskakanje veoma bitnog doručka.

Volite li vi da jedete jaja? Ako da, koliko često ih jedete?

Preporučujemo