U zadnje vrijeme može se pročitati niz teorija zavjere o tome kako je 5G, zapravo, “gorivo za koronavirus”, pa čak i da je 5G uzrokovao ovu pandemiju.

Naravno, znanost je to odbacila to sve i objasnila da razina neionizirajućeg zračenja, koju proizvodi 5G, ostaje drastično niža od propisane razine zračenja dopuštene za zdravlje ljudi i okoliša (pod jedan) i da valovi 5G ne uzrokuju promjene na staničnoj razini (pod dva).

5G Network Slicing versus Private Networks: Benefits and Drawbacks

5G i koronavirus prvi je put povezao njemački fizičar dr. Klaus Buchner, a tu je teoriju odmah podržao kontroverzni američki liječnik Thomas Kovan. Suprotno njihovim tvrdnjama, koje do danas nije podržala niti dokazala znanost, virus se razvija i napreduje čak i u zemljama gdje 5G uopće ne postoji, poput Irana, Francuske, Slovenije i mnogih drugih.

Dok neke 5G implementacije koriste neke milimetarske valove (mmVave), što je također planirano za Srbiju, viša frekvencija radio valova od 4G ili 3G, regulatori širom svijeta zabilježili su razinu 5G elektromagnetskog zračenja znatno ispod međunarodnih smjernica. Međunarodna komisija za zaštitu od ionizirajućeg zračenja (ICNIRP) također nije pronašla dokaze koji bi sugerirali da 5G predstavlja rizik za zdravlje ljudi.

Iran ready to launch 5G network: Minister

Isto tako, kontra stavovima ovih eksperata, koje smo spomenuli, a posebno sa stajalištima teoretičara zavjere, iz Kine stižu potpuno suprotne vijesti – tamo se 5G mreža danas koristi za liječenje različitih bolesti, uključujući čak i koronavirus, jer zahvaljujući njemu liječnici u Chengdu bolnici u glavnom gradu pokrajine Sichuan, umjesto uživo, putem računara mogu vidjeti pacijente i nalaze iz bolnica u Tibetu, više od 700 kilometara od mjesta na kojem se obavlja liječenje.

Šta sad kažete, na ovakvu 5G priču?

Ostatak teksta OVDJE

Preporučujemo