Zdravlje

5 TAJNIH znakova da vam OTKAZUJU bubrezi: Ako primetite OVO TRK KOD LEKARA!

U ovom današnjem tekstu, riječ – dvije o domeni zdravlja, koja je vrlo važna za svaku osobu. Dosta se ljudi voli šaliti kad kažu, “zbog ćega mi trebaju dva bubrega”, možda jedan i otkaže, uvijek ima jedan višak.

Ali, ovo je vrlo neslana šala, jer je vrlo važno imati zdrave bubrege. Dobro znamo kako je ljudima koji moraju svakodnevno ići na dijalizu, pa se nemojte tako šaliti.

U nastavku današnjeg teksta vam donosimo neke simptome koje bismo trebali uočiti odmah, jer su očiti znak da s našim bubrezima nešto nije u redu. Kada nemamo sna ili prosto ne možemo zaspati, to je onda znak da urin ne izlazi na vrijeme, a zatim remeti vaš miran san. Ukoliko imate i redovno glavobolju, opći umor i slabost, to je znak da vam nedostaje vitamina D, koji je vrlo usko povezan sa slabim i neispravnim bubrezima.

Zdravi bubrezi pomažu u kreiranju crvenih krvnih zrnaca, odnosno eritrocita, a čim ih je manje, onda se to odražava na koži, tako da se javlja svrbež i crvenilo same kože. Kad nešto nije u redu s našim bubrezima, ostavlja vrlo loš zadah i okus u ustima, što ponekad ima okus kao da ste lizali metalnu kašiku sat vremena. Dobro pazite na svoje disanje, ukoliko imate normalnu liniju i gubite dah, to može biti jako povezano s bubrezima.

Ali, najbolji simptom koji će pokazati slabost u bubrezima je oštra, a ponekad i tupa bol, koja se javlja na leđima, odmah ispod vaših rebara. Oticanje oko očiju, pojava podočnjaka i visoki krvni tlak znakovi su slabosti u bubrezima.