Dosta ljudi u svojim domovima prave neke određene greške, kojih zapravo nisu ni svjesni. 

Koliko se puta vama dogodilo da nakon što operete kosu zapušite odvod jer niste za sobom očistili dlake? Sigurno se tada hvatate svi za glavu i onda posežete odmah za raznim preparatima kako bi riješili problem. Svaka osoba provodi jako puno vremena u kupatilu, zbog čega svi moramo biti pažljivi.

U ovom današnjem tekstu ćemo vam donijeti 5 ključnih grešaka koju većina nas radi a da toga nismo ni svjesni:

Ne čistite ostatke vaših dlaka nakon što operete kosu

Pranje kose je nešto što svi radimo (koji nismo ćelavi), te je zbog toga neminovno opadanje dlaka tokom tog procesa. Dlake koje opadnu sa nas odlaze sa vodom i onda zapušavaju odvod. Zato nakon svakog pranja kose treba uvijek ukloniti sve opale dlake, kako one bi napravil gusti čvor u odvodu, zbog čega bi se onda onemogučio normalan protok vode.

Noge prepune flastera

Koliko vam se često događa da poslije neke ogrebotine ili posjekotine na sebe zalijepite flaster, i da ga onda zaboravite skinuti kada krenete da se kupate? To je ogromna greška, obzirom da će se flaster vrlo brzo otkinuti, spasti sa vašeg tijela i onda kao i dlaka zapušiti odvod. Mijenjajte flastere redovno i dobro obratite pažnju na kvalitet.

Ne otvaranje prozora posle tuširanja

Para koja se stvori tokom tuširanja doprinosi nastanku gljivica, što nije nešto što baš želite. Zato uvijek odmah nakon tuširanja barem na kratko otvorite prozor kako bi ušao svjež zrak u kupatilo. Ko nema prozor u kupatilu neka otvori vrata.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučujemo