Zanimljivosti

5 bolesti koje liječi seks: Što se više taslačite to ste zdraviji, nije bitno s kim

Seks je prirodna potreba svake osobe, ali nije samo zbog zabave i reprodukcije – seks vam također može pomoći da ublažite čak 5 bolesti ili tegoba!

sex-love-life-2013-12-02-man-kissing-woman-neck-main - HisPotion

1. Alergije

Vjerovali ili ne, seks može ublažiti alergije, ali isto tako i simptome astme. Prije svega, uklanja stres (kao i brige i tjeskobe, koji su čest uzrok ovih problema). Također ispunjava krv kisikom i povećava dotok krvi u dišne ​​organe, što olakšava disanje i ublažava simptome.

2. Stres i mladolikost

Istraživači iz Kraljevske univerzitetske bolnice u Škotskoj proučavali su navike i zdravlje 3.500 ljudi u dobi od 18 do 102 godine i zaključili da ispitanici koji su imali redoviti seks (barem jednom dnevno) izgledaju i osjećaju se puno mlađe. Činjenica je da seks pomaže u neutralizaciji nuspojava stresa i poboljšava kvalitetu sna – dva bitna faktora koja najviše utiču na ubrzano starenje.

11 Tips From Expert Bottoms: Things We Want Our Tops To Do | Meaws ...

3. Loš imunitet

Ukoliko želite ojačati svoj imunitet za čak 30 posto, sve što trebate učiniti je seksati se dva puta dnevno najmanje, i to nužno ne mora biti isti partner, ako smatrate da vam je to isuviše dosadno. Tajna je u tome što seks povećava razinu imunoglobulina A, koji je odgovoran za sposobnost tijela da se odupire bolesti i infekcijama. POred toga, studije su utvrdile da postoji veza između redovnog seksa i smanjenog rizika od moždanog udara, srčanih bolesti, nekih vrsta raka, pa čak i koronavirusa.

4. Prekomjerna težina

Nije da može zamijeniti vježbanje, ali, na primjer, 20 minuta žestokog seksa rastopit će 96 kalorija!

5. Bol

Migrene, upaljeni zglobovi, menstrualni grčevi – sve su to bolesti koje će vam olakšati seks!

Koliko vi puta dnevno imate seks?

Sexy Lesbian Woman Kissing In Bed, Foreplay Stock Photo, Picture ...