Da biste izgledali atraktivnije i imali više povjerenja u sebe i samim time više samopouzdanja, ne morate pohađati nikakve skupe kurseve, seminare i stručna predavanja ili čitati motivacijske knjige dok vam se oči ne osuše.

Samo slijedite ovih 5 veoma jednostavnih savjeta koje vam donosimo u nastavku.

Ispraznite torbicu

Mobilni telefon, ključevi, knjige, olovke … Vaša torbica je često puna! Pogrešili ste ako mislite da vam je to sve potrebno.

Prepune tašnice su štetne za vaše zdravlje, jer mogu biti teška opterećenja za leđa i ramena. Osnovno pravilo je da vreća treba biti teška do 10% svoje težine kada je prazna. Iako ne radi mnogo, zapamtite da prazna kožna torba može biti teška i do 2 kilograma!

Ako nosite teške stvari na ramenima, riskirate da izgledate kao Toranj u Pisi, jer se stvara dodatni pritisak za vaš vrat. U takvom iskrivljenom stavu bit ćete vrlo nesigurni za druge. Najlakši način da to zaustavite je – promijenite rame na kojem češće nosite i spakirajte manje!

Ako ne možete spakirati manje stvari, razmislite o rančerima sa širokim blagom. Razmislite o torbicama. Iako postoji rizik od sklapanja ramena, smanjit ćete pritisak na vrat i ramena.

Pravi izbor grudnjaka

Više od polovice žena bori se s pogrešnim izborom grudnjaka. Na prvi pogled, izbor grudnjaka nema nikakve veze s vašim samopoštovanjem ili atraktivnošću. Ali!

Žene s velikim dojkama često nose preuske modele koji pritiskaju na kožu. Rezultat – uske trake učinit će da vam ramena budu savijena i mogu uzrokovati bol u predjelu vrata. S takvim stavom djelovat ćete tužno i sramežljivo prema drugima!

Izvor: Stil.kurir.rs

Preporučujemo
Loading..