Pripadnici američke tajne službe bili su primorani upucati osobu koja je prišla naoružana kontrolnom punktu ispred Bijele kuće u Washingtonu, te je odbila odložiti oružje i počeo pucati, piše Anadolu Agency.

Inače, Bijela kuća je bukvalno u tom periodu bila u stanju opšte i totalne uzbune, nakon te pucnjave koja se dogodila.

Secret Service guns down armed man outside White House - YouTube

“Jedan naoružani muškarac je odlučno prišao punktu u E ulici oko 15 sati po lokalnom vremenu te je u potpunosti ignorisao sve naredbe koje je dobioda odloži oružje, iako mu je to više puta bilo rečeno. Potom je jedan od prisutnih policajaca ispalio hitac u njega i njegovo oružje je palo na pod. Napadač na kraju nije uspio, srećom, da uđe u kompleks Bijele Kuće, a nijedna druga osoba nije srećom povrijeđena. Uvaženi gospodin Predsjednik nije bio prisutan u kući tako da je ovaj potencijalni atentant pao u vodu.” naveo je u svom zvaničnom saopštenju David Lacovetti, zamjenik pomoćnika direktora ove tajne službe.

Security shoots armed man outside White House | News | phillytrib.com

Inače, u Sjedinjenim Američkim Državama su dosta česti ovakvi događaji i svjedoci smo skoro svaki mjesec dana da se ovakav šokantan događaj desi u nekom od gradova u nekoj od mnogobrojnih saveznih država, gdje neke osobe, bilo da su teroristi ili samo mentalno poremećene osobe (mada to dođe otprilike na isto) krenu  jednostavno iz čista mira pucati na ljude, prijete, uzimaju taoce ili se sasvim jednostavno i na klasičan način (nimalo originalan) raznesu bombom.

Šta vi mislite o ovome? Koji je vaš komentar uopšteno za ovakve događaje? Da li su stvarno te ideologije toliko jake da je čovjek zbog tih stavova spreman da da svoj život i da ga baci za par minuta slave koje neće ni doživit da čuje?

Armed man shot at White House by Secret Service - BBC News

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.