Novo

4 MESECA BIO U KOMI, A ŠEST SATI JE TRAJALA OPERACIJA: Urasla dlaka ga umalo koštala života, a evo kada je smrtonosna..

U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se teme zdravlja , a koje je svakako iznimno važno za naše funkcionisanje . Naime , kada je reč o koži , mnogo je problema koji se mogu javiti na njoj ako se pravilno ne neguje , a koji itekako mogu da dovedu do komplikacija . Naime , kada čujete pojam urasla dlaka , zasigurno ga nikada nećete shvatiti baš toliko ozbiljno , pogtoovo kada jen reč o muškarcima , za koje nega kao pojava gotovo da i ne psotoji . Naime , žene su dosta drugalije , a dovoljno je samo da svratite do dm i cm , te da onda shvatiite da se tamo nalazi 90 odsto žena , a koji kupuju razne kreme i stvari koje se tiču lepote , dok sa druge strane muškarci jedan proizvod koriste za celo telo.

Dakle , mi vam danas donosimo jednu priču koja nam dolazi sa jednog portala , a koji je upravo o ovom problemu govorio .Naime , ono što se tiče muškaraca jeste da je kod njih problem sa urastanjem dlaka dosta češći , nego kod žena , te se taj pojam u medicini naziva kao pseudofolikulitis barbae” , a kada dodje do komplikovana celog stanja ono je jako bolno ppo samog pacijenta. Kako smo već istakli kod muškaraca nastaju većinom usled brijanja , a gde nastane urastanje dlake , koja se na kraju inficira i zagnoji. Dakle , nikada se ne treba brijati kontra rasta dlake, nego u suprotnom pravcu,. U slučaju da dobijete i temperaturu od urasle dlake, obavezno posetite svog dermatologa.

Svakako će doktor taj problem da reši sa iglom , bez anestezije , ali nažalost postoje i slučajevi gde s edlaka toliko inficira da uđe u krvotok, pa ume da dovede i do sepse , te nažlost do sm rti.