Novo

3 RAZLOGA ZA PROBLEM KOJEG SE MNOGI STIDE: Ovaj simptom otkriva SVE : EVO O ČEMU JE REČ

U nastavku današnjeg članka dotaći ćemo se jedne zanimljive teme , a koja ume da bude jako opasna , a reč je o zadravlju . Dakle , jasno nam je svima da bi smo bili sposobni da obavljamo svakodnevne obaveze , kao i da normalno funkcionišemo potrebno je svkako da budemo zdravi . Inače , pored brojnih znakova i simptoma koje naše telo ume da nam šalje kako bi nas upozorilo na neki problem , ponekad su javljaju i neki problemi kkoji se opasni , a kooji mogu da budu pokazatelji raznih bolesti.

Dakle , danas ćemo da govorimo o svrabu zadnjice , a koji je sam po sebi jako neugodan problem , a verujemo da niste ni sves ni koliko ljudi se ustvari bori sa njim. Naime , o ovome je govorila cenjena doktorica Kristall , a koja je istakla da mnogi čak ova problem ne shvataju ozbiljno , te se ne javljju lekari. “Ne treba da vas bude sramota. Pratite signale koje vam šalje telo i te informacije prenesite lekaru koji će vam pomoći da otkrijete uzrok problema i daće vam plan lečenja”, rekla je doktorka na TikToku, pa otkrila tri glavna uzroka ovog iritantnog problema.Jedan od mogućih uzroka je, kaže, nedostatak vitamina A.

“To može da pokaže test krvi. Ako nameravate da počnete da uzimate vitamin A, posavetujte se sa lekarom jer je potrebno kontrolisati enzime jetre. Vitamin A može da bude veoma težak za jetru, ako ga uzimate dugo ili u prevelikoj dozi”, upozorava doktorka. Također , želučana kiselina može da bude jedan od pokretača svraba zadnjice. Od trećeg mogućeg uzroka svraba na zadnjici će vam se možda smučiti – u pitanju su paraziti. “Svrab zadnjice može da bude posledica parazita. Ako vas svrbi noću ili osećate nemir, možda imate crevne gliste”, dodaje dr Blančard.