Zdravlje

3 namirnice koje će vas izliječiti od bilo koje bolesti: Ojačajte tijelo do maksimuma!

Reći ćemo vam jednu tajnu: pomoći ove tri namirnice možete vrlo lako da spriječite poroznost vašeg tijela. Jačajte tijelo tako da ono postane imuno na bolesti

Kako biste zaštitili svoje tijelo od bolesti, zagađenja zraka i vode – jedite divlje bilje. Skromna hrana koja raste, gotovo divlja, oko naše kuće, vrlo je korisna za naše tijelo. Divlja hrana pohranjuje vitamine i minerale koji hrane naše ćelije.

Postoje 3 namirnice koje će u potpunosti oporaviti vaše tijelo, ojačati ga i učiniti ga otpornim na bolesti. To su:

Borovnice

Mada ih lako možete kupiti u svakom supermarketu, savjetujemo da samo uzgajate vlastite borovnice. Borovnice možete uzgajati u saksijicama u stanu, na balkonu ili u vrtu. One jako dobro uspijevaju u našoj klimi, a na vama je da ih redovno jedete od maja do juna, kada ova biljka urodi plodom.

Kopriva

Biljka koju naši preci prosto obožavaju, ali i rado upotrebljavaju u svojoj prehrani. Za vrijeme proljeća pojedite što više koprive, pijte čaj od ove biljke, osušite je i pripremite za zimu. Kopriva će napuniti vaše tijelo energijom i očistiti sve toksine iz njega.

Veoma zanimljiva divlja biljka za detoksikaciju, ublažavanje glavobolje, potporu endokrinog i središnjeg živčanog sistema. Kopriva je jedna od najboljih biljaka za liječenje i sprječavanje velikog broja bolesti. Upotrijebite ovu biljku za ublažavanje hroničnog umora, bolova u zglobovima i mišićima i emocionalnih nevolja. Njegova protuupalna svojstva su zapanjujuća, a esencijalni minerali u tragovima čine koprivu ključnim faktorom vaše prehrane.

Maslačak

Ne postoji bolje sredstvo za čišćenje jetre i pluća od maslačaka. Čaj od ove biljke može poboljšati vaš imunološki sistem, a za vrijeme prvih dana proljeća svakako jedite što više salatu od mladih listova maslačaka. Zapamtite da maslačak najbolje čisti tijelo od zračenja.