Zanimljivosti

14 razloga zašto je vođenje ljubavi dobro po vaše zdravlje: Ovo mnogi nisu ni naslućivali (SAVJET)

Većina ljudi najveći dio svog vremena provode seksajući se i taj čin je svakodnevnica u životima mnogih, a postoje i neki jasni razlozi zbog čega neki parovi ne mogu nikako da prestanu sa tim.

Neki od tih razloga su čisto fizički, neki se vežu za emocije, neki su ciljani, a neki se vežu za nesigurnost. Postoje studije koje su dokazale da vođenje ljubavi ima dosta uticaja na naše cijelo tijelo i na naš mozak.

Danas ćemo vam demonstrirati neke od glavnih razloga zašto to treba sve češće da radite:

Oslobađa hemikalije koje olakšavaju bol – endorfini služe kao prirodni lijekovi protiv svih mogućih vrsta bolova u tijelu, a tokom “obavljanja posla” se endorfin oslobađa u ogromnim količinama, pa se tako svi bolovi ublažavaju, naročito glavobolja.

Sagorijeva kalorije – vođenje ljubavi naravno ne može da zamijeni trening, ali je dokazano da za to vrijeme sagorijevate kalorije. JEdno istraživanje je otkrilo da za 30 minuta vođenja ljubavi muškarci izgube 101 kaloriju, a žene 69.

Jača vaš imunološki sistem – jedna studija je otkrila da studenti koji su barem jednom sedmično imali odnos imaju mnogo jača antitijela u svom organizmu, što utiče i na suzbijanje bolesti i na pojačanu koncentraciju.

Dobar za srce – tokom vođenja ljubavi je vrhunac otkucaja srca jednak onome kada hodate brzo uz stepenice. Sve vam je jasno.

Smanjuje rizik od malignih oboljenja prostate – Jedno istraživanje je otkrilo da češće ejakulacije smanjuju rizik da muškarci dobio maligno oboljenje prostate. Odnosno, što više i češće vođenja ljubavi, manji rizik od bolesti.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE