Da li se i vama događaju neprijatne i neočekivane stvari kada najviše žurite. Na primjer, kasnite na važan sastanak i pokvari vam se rajsferšlus na jakni, vaša omiljena majica je zgužvana ili ste je uflekali puderom. Iritirajuće, zar ne? Mi smo vam spremili nekoliko savjeta kako da se izborite sa ovim problemima u veoma kratkom roku.

 

1. Koristie sjene za oči ako želite jednkratne pramenove različite boje. Lahko se peru šamponom i potpuno su bezopasne.

2. Riješite se prašine na slikama uz pomoć hljeba, koji za razliku od spužve neće uništiti platno i ostavit će boju netaknutom.

3. Potrebno je samo 5 minuta da popravite rajsferšlus na pantolama. Odmjerite malo parče bliže dnu, povucite klizač i pričvrstite iglom i koncem.

4. Koristite podlakticu da izmjerite širinu pantola kako bi pronašli pantole odgovarajuće veličine bez isprobavanja.

5. Ako imate malu djecu koja vole crtati voštanim bojicama po zidovima, ne histerišite, dovoljno je nekoliko minuta da očistite zid pomoću fena za kosu.

6. Imate problema sa uvlačenjem pertli? Jednostavno provucite pertlu kroz rupicu uz pomoć lepljive trake.

7. Uklanjanje flastera sa kože često može biti bolno. Učinite to veoma jednostavno i bez ostavljanja tragova pomoću fena za kosu.

8. Morate da ispeglate majicu, a pegla vam nije pri ruci, jednostavno koristite vodu i fen.

 

9. Vaše omiljene farmerke su se skupile nakon pranja i ne možete da ih zakopčate, iskoristite elastičnu gumicu.

10. Za samo nekoliko minuta riješite se rupice na vašoj odjeći. Prekrijte rupu ljepljivim platnom, na vrh stavite komad salvete, nakvasite je vodom i ispeglajte to mjesto.