Doli Osterih (32) je bila jedna najobičnija domaćica koja je bila udata za Freda Osteriha. 1913. godine se pokvarila njena šivaća mašina, a Fred je tada doveo Otoa Sanhubera (20) da je pokuša popraviti.

Tu su sjevnule varnice između Otoa i Doli, pa su njih dvoje jako brzo postali ljubavnici. Redovno su se viđeali po hotelima, ili u njenoj kući kada Freda naravno nije bilo kod kuće. Vrlo brzo su se u komšiluku počeli raspitivati, a Doli im je slagala da joj je Oto polubrat.

Ali, komšije k’o komšije, posumnjali su, pa je Doli se dosjetila da Otoa sakrije na svom tavanu. On je tako dao otkaz na svom poslu, sakrio se na tavanu i počeo pisati knjigu gore. Kada je prošlo pet godina, Fred je kazao da se on i Doli sele u Los Angelese, a ona je onda počela tražiti naravno neku kuću koja ima tavan, kako bi i Oto imao gdje da živi. Oni su tako iduće četiri godine živjeli u LA-u.

1922. godine došlo je do žestoke svađe između Freda i Doli, a kada je to čuo, Oto je sišao sa tavana i pištoljem upucao i ubio Freda. Policiji je rečeno da se radilo o pokušaju pljačke pa su ih nedugo poslije pustili na miru jer nije bilo dovoljno prikupljenih dokaza. Nedugo zatim su se Doli i Oto preselili u novu kuću, s tim što je Oto ponovo živio na tavanu, aDoli je jako brzo našla novog ljubavnika, advokata Hermana Šapira, a nedugo poslije i Roja Klumba, sve dok Šapira nije raskinuo sa njom nakon sedam godina i prijavio je za ubistvo koje mu je Oto otkrio kada su se prijateljski ispovijedali. Doli i Oto su ipak bili na kraju oslobođeni jer je slučaj bio zastario.